dimarts, 27 de novembre del 2018

DIA DE LA NO VIOLÈNCIA DE GÈNERE




CLAR I RAS

Així pensen elles i ells.

« Jo pense que tots som iguals, i que tenim els mateixos drets. No em pareix just que un gènere s’aprofite d’un altre, especialment quan l’últim són les dones. Freqüentment hi ha casos de maltractament, i fins i tot, el pitjor, acabar amb la seua vida.
Sincerament, crec que hem de canviar de mentalitat i donar l’entrada a un nou món. La gent sembla que canvia, però no del tot. Les dones segueixen guanyant un sou menor que els homes pel mateix treball en moltes empreses.
M’agradaria que quan jo siga major, la societat em tracte igual que a un home. I tenir els mateixos drets i que quan diga no siga no. I ser lliure, no deixar que ningú em controle i em digue el que puc fer o no puc fer»

« Molts homes practiquen el masclisme, insulten les dones i pretenen que siguen les seues criades.
Vos conte una de colorets. Abans deien que el blau era pels xics, i el rosa per a les xiques. I encara ara fan això. En les tendes veig blau i negre en la zona dels xics i en la part de les xiques roba rosa, blanca i morada. La meua habitació té una paret blava, i la resta blanca. Tinc molts objectes blaus i no passa res. Jo, en infantil pensava que el rosa era per a les xiques i era el meu color preferit, però ara m’agrada més el groc i el blau pastel»

« Els humans no poden viure tant temps fent que no hi ha violència de gènere, que no hi ha abús i que tot és felicitat. Ho tenim que parar, totes i tots som iguals, i faran el que vullguen. Si algú diu no és no, no cal forçar perquè siga sí.»

« A elles no se les tracta com si foren un objecte. A elles se les tracta bé com a tota la resta en este planeta. Són intel·ligents, fortes, valentes i ràpides. Així que respecte!»

« Jo crec que això no és una tonteria i que té que deixar d’existir esta violència. La violència de gènere és que una persona, siga home o dona, encara que la majoria d’ocasions siga de l’home cap a la dona, no pare de controlar a l’altra, no es crega eo la millor, pense que és un joguet per a jugar. Ha de canviar. Això ha d’acabar!!!»

« Em pareix excel·lent que hi haja el Dia Internacional contra la Violència sexista. I que escoles i instituts participen i que els ajuntament permeten fer manifestacions.»