SOCIALS

ECONOMIA TEMA 4

6/04/2020
Setmana del 6 al 8 d'abril



PROVA FINAL ECONOMIA

Aneu a fer un últim treball d’investigació en el tema d’»ECONOMIA» com a prova de tot el que heu aprés.
Són huit activitats que contestareu a la llibreta sobre questions que ja heu llegit i treballat bé al llibre de text, bé al blog com a enllaços d’ampliació. I que molts de vosatres ja heu contestat.
Cal que sigueu molt observadors, llegir atentament i pensar la millor resposta.

En cada activitat busca en les pàgines web que s’obrin al clicar al damunt de la paraula que està acolorida i a més subratllada per a buscar la informació.

ACTIVITATS


1. SECTOR PRIMARI:
En què consisteix el reg automàtic?

2. SECTOR PRIMARI: Usa el diccionari de valencià normatiu
Es distingeixen diferents tipus de ramaderia en funció de les espècies d’animals que es crien.

Completa amb dos animals per cadascuna:
  1. Bestiar oví:
  2. Bestiar oví i caprí o cabrum:
  3. Bestiar porcí:
  4. Cunicultura com a cria de...
  5. Avicultura o aviram com a cria de...
  6. Bestiar equí:

    T'atreveixes a dibuixar alguns animals de granja?
3. SECTOR PRIMARI:

Digues si són falses o vertaderes i per què.

  1. La barca de ´bou´ pesca arrastrant un gran sac de xarxa pel fons marí. Es pesquen: gambes, calamars, polps, raps, lluços.
  2. La sardina es pesca al cèrcol, que al Grau de Castelló es coneix popularment amb el nom de “fanal”.                                        




     
4. SECTOR SECUNDARI:
  1. A què s’anomenen «energies renovables»
  2. Explica tres tipus d’energies renovables. 

5. SECTOR PRIMARI:
Sobre la mineria a l’actualitat a la provincia de Castelló destaca la MINERIA I EXPLOTACIÓ DE JACIMENTS MINERALS NO METÀLICS.
Si obriu i oberveu l’enllaç llegint tan sols el nom de les empresesde mineria de laprovíncia de Castelló trobareu que es repeteixen bastant.
De les següents quatre informacions, tres corresponen amb l’argila(arcillas) i una amb àrids(àridos). Escriu al final de cadascuna la paraula argila o la paraula àrids segons corresponga.
Busca al diccionari de castellà les paraules (t'ajudarà si ho necessites) «arcilla» i «àrido».
  1. Es treu de la terra i es composa de materials de gra fi, formats per la descomposició del granit, que contenen partícules que li proporcionen plasticitat.
  2. Té plasticitat al barrejar-se amb aigua, després, quan s’asseca, es fa dura, i durant la cocció es produeixen reaccions físiques i químiques que la transformen en un material ceràmic.
  3. Es barreja amb altres minerals i es couen a temperatures diferents per produir gres, porcellana, etc. Segons el contingut de la terra, pot tenir diversos colors, d’un gris a un ataronjat-vermellós.
  4. Estan constituïts per dos grans grups:
    • granulars. S'obtenen bàsicament de graveres que exploten dipòsits granulars. Tenen forma arrodonida, amb superfícies llises i sense arestes.
    • de trituració. Es produeixen en pedreres després arrencar els materials dels massissos rocosos i sotmetre'ls posteriorment a trituració, mòlta i classificació.

6. SECTOR SECUNDARI:
Escriu el nom de cinc productes d’aplicació industrial, produïts a l’empresa UBE del Grau de Castelló, i per a què serveixen en les teues paraules.
7. SECTOR SECUNDARI:

Què és el que fan allí? La seua capacitat de processament és de 110.000 barrils de crudo de petroli al dia, equivalent a 6 milions de tones a l’any, diu la pròpia companyia.
Els principals productes que s’obtenen en la refinería son "gasolina, gasoil, querosens, nafta, GLP (gas liqüat del petróli), fuel oil, asfalts y sofre"
El que has de fer:
  1. En què es diferencia la gasolina del gasoil.
  2. Per a què es gasta el querosé? (li ho pots preguntar a Google)
Ajudat del dicionari


8. SECTOR TERCIARI:
Anomena cinc llocs d’interès turístic que hi ha al Grau de Castelló i escriu el perquè.







30/03/2020

Esta setmana cal fer l’apartat 2: «El sector secundari» i l'apartat 3: "El sector terciari"
  •   Activitat 1: Les paraules de vocabulari que no enteneu del sector secundari i del terciari. Per exemple: Quines són les energies renovables i per què es diuen així, en què consisteix l'energia eòlica, la solar i la hidràulica?  ...
  • Activitat 2:Un esquema de la informació del sector secundari i terciari del llibre de text de socials. Sector secundari: la indústria a Espanya, la construcció i l'energia. I sector terciari: la prestació de serveis, comerç interior i exterior, el transport i Espanya, un país turístic.
  • Activitat 3: Llegir la informació dels enllaços del blog d'economia del sector secundari: a)Indústria química UBE, b) BP Castellón i c) Energies renovables

24/03/2020

Comencem el treball d’investigació « L’ECONOMIA»

Si intentem explicar la paraula diríem potser: « com gastem el que tenim».
Al blog teniu l’enllaç amb el treball d’investigació .
Anirem pas a pas .
Recordeu que hi faríem tres apartats, tots a la llibreta:
  1. Un per a fer el vocabulari bàsic del tema del llibre de text de sisé. Fareu una llista de paraules amb les definicions i/o explicacions corresponents . Les que vosaltres decidiu perquè no sabeu què signifiquen.
  2. Un altre apartat amb esquemes o mapes conceptuals, on apareixeran els principals conceptes o paraules clau del llibre de text. El podeu fer a la llibreta o els que tinguen més temps i s'atrevesquen al CANVA. Clar, si teniu també disponibilitat. ( cal triar l’opció «MAPA CONCEPTUAL» O 
     «CONCEPT M AP»


    3. I per últim, l’apartat de l’ampliació o investigació pròpiament dit amb els enllaços del blog. On caldrà llegir la informació corresponent i redactar un xicotet escrit amb els conceptes clau que hi apareixen.

Esta setmana fareu l’apartat 1: «El sector primari»
 
  • Les paraules de vocabulari que no enteneu del sector primari.
  • Un esquema de la informació del sector primari del llibre de text.
  •  Resumir la informació dels enllaços(ampliació) del blog d'ECONOMIA: "Agricultura a Castelló" , "Modalitats de pesca al Grau de castelló"" Y "Mineria en la provincia de Castelló". Si te resulta més fàcil pot fer un esquema de cadascun d'estos tres enllaços. Sols l'important i bàsic.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada