dilluns, 16 de desembre del 2019

PRESENTEM EL LLENGUATGE POÈTIC




LLENGUATGE POÈTIC

És una forma de fer un missatge bonic. I per això hi ha moltes maneres diferents d’aconseguir-ho on utilitzem les millors paraules.
La veritat, en poc de temps vam fer uns murals en equip de llenguatge poètic plens de poesies, endevinalles, frases fetes i gregueries. Quan vam acabar els vam presentar als xiquets i xiquetes de segon. Crec que es van divertir molt amb les endevinalles, hi havien de fàcils i de difícils.
Va ser divertit fer-los i presentar-los als xiquets, que es van quedar al·lucinats.













CADA MES UN TALLER

MODELATGE
 
Per a mí el taller de cistelles no és només un taller qualsevol. Per a mí, és un taller en el qual practique l’atenció, el treball en equip, les habilitats manuals...
És molt divertit fer cistelles, ens ho hem passat molt bé. En aquest taller també reciclem, es fa amb paper de periòdic. Amb ell es fan canuts i després comencem a teixir. Quan acabem la base, amb un pot que fa de motlle, fem els laterals de la cistella. A l’acabar, fem una trena.
Finalment, la part més divertida, pintar-la a pinzell amb una mescla de tempera i de vernís o cola blanca per a fixar i donar-li brillantor. I la cistella està feta. 
"Hem fet unes cistelles  precioses plenes de color blau. Ho he fet el millor que he pogut. Ha sigut molt relaxant"












QUI DIU QUE NO ENS AGRADEN ELS LLIBRES



Hemos ido a la biblioteca del Grau y lo he pasado muy bién. Habia un Word Record Guinnes del 2019, 2018, 2017, 2016 y 2015 y me los leí todos.
No té preu imaginar-se el que passe amb un conte o un llibre.
Podem anar quan vullguem amb els nostres pares ( si menys de catorze anys) i agafar un llibre de préstec per emportar-nos un llibre a casa, això sí, amb el carnet. La biblioteca està dividida en vàries parts, una per als menuts, altra per als més joves, altra per adults i també una amb ordinadors per a treballar... Ens van repartir una muntonada de llibre, tots interessants. I no els guardem nosaltres, sinó ells.
El carnet els pots usar a totes les biblioteques de la Comunitat Valenciana. Tens que anar!
Va ser molt agradable, vaig riure moltíssim amb alguns llibres que ni sabia que existien i si vaig un altra vegada me n’emportaré un.















NANOTECNOLOGIA AL PINAR


TALLER NANOTECNOLOGIA

Hui ens han fet una classe magistral una científica, una psicòloga i una aprenent de científica. Un experiment. Anem a simular com es produeix el càncer. Dos grups, un farà com si fora un tumor i un altre la cura, la medicina, amb levadura, aigua, sucre i micro nano partícules. I ficar-ho en un globo i si s’unflava és que ho havien fet bé.
El procés ha sigut molt divertit, encara que no mos ha donat tems a acabar. Mentre m’ho he passat molt bé.

Sempre hem associat el càncer amb la mort, però, no és així. És una malaltia. Quan l’ADN del nucli de les cèl·lules, el cervell de les cèl·lules, pateix una mutació. Qüestió de lletres(A- C- G- T), quan una lletra no s’emparella amb la que toca. I les ordres que s’envien són inadequades i comença a multiplicar-se però mal.